Wijkerstraatweg 156
Velsen-Noord
0251 - 22 07 39

Maandag t/m vrijdag
08.00 uur tot 17.30 uur.
Maandag en woensdagavond tot 20.00 uur.

Manuele therapie volgens Marsman

De Manuele Therapie Marsman (M.T.M.) is een specifieke onderzoek-en behandelingsmethode gericht op het ongestoord functioneren van de wervelkolom.Onze therapeuten volgens Marsman beschikken over een uitgebreide kennis van de actieve en passieve bewegingen van zowel de ongestoord- en beperkt functionerende wervelkolom.

Bij een klachtenpatroon is er sprake van een verminderde mobiliteit op een of meer niveaus van de wervelkolom, waardoor er daar een dysbalans kan ontstaan in de statiek.

De therapie bestaat uit het opheffen van deze onbalans door middel van een uiterst subtiele en gerichte mobilisering, waardoor de patiƫnt weer komt tot een voor hem zo gunstig mogelijke houding en manier van bewegen.( voorkeursbewegen)

Wij zijn allemaal zonder dat we dat bewust zijn bezig met bewegen volgens een bepaalde voorkeur, als iemand u roept , waarbij u over de schouder moet kijken om de roepende aan te zien, zult dat altijd over dezelfde schouder doen , de eerste traptrede zult U met hetzelfde been opstappen, dat werkt uitstekend. Dit is het uitgangspunt van de methode, herstellen van datgene waar we efficiƫnt in kunnen bewegen.

Zo zult U op een rustige weer een winst in bewegen kunnen ervaren na een behandeling waarin de therapeut een beweging doorvoert , waarna U oefeningen mee naar huis zult krijgen om deze winst te beheouden en mogelijk uit te breiden en de spieren weer daadkrachtig te maken.

Afspraak maken