Wijkerstraatweg 156
Velsen-Noord
0251 - 22 07 39

Maandag t/m vrijdag
08.00 uur tot 17.30 uur.
Maandag en woensdagavond tot 20.00 uur.

McKenzie Therapie

Deze behandelmethode van rugklachten, zonder duidelijke oorzaak, is in de jaren 50 ontwikkeld door Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland. Het bleek namelijk dat voor 80% van alle rugklachten er geen duidelijke oorzaak was aan te geven.Het blijkt dat voor 80% van de a-specifieke rug- en nekklachten geen duidelijke

oorzaak aan te geven is. Het McKenzie concept gaat daarom niet uit van het zoeken naar de oorzaak maar is meer geïnteresseerd in het klachtenbeeld van de
patiënt. Er wordt daarom gekeken hoe houding en bewegen de klachten beïnvloeden en aan de hand daarvan een behandelplan opgesteld.

Er wordt wel een een beroep gedaan op Uw zelfwerkzaamheid , van belang is de oefeningen herhaald uit te voeren. Met een specifiek oefenprogramma, dat is afgestemd op de wijze waarop de klacht zich bij U voordoet, leert u om te gaan en invloed uit te kunnen oefenen op het optreden en  zo de kans verkleinen van een herhaald optreden in de toekomst.
Er wordt veel aandacht besteed aan adviezen over houding en manier van bewegen.  Wat is u lig- zithouding, hoe lang duurt het voordat u opstaat van een werkplek. i Beweegt u wel  voldoende en op de juiste wijze. Allemaal factoren die gerelateerd kunnen zijn aan uw rugklachten.
Binnen het McKenzie concept kijken we dus naar het totaal. Op deze manier kunnen wij u optimaal begeleiden en behandelen, zodat uw klachten in de toekomst opgelost en voorkomen kunnen worden.

Afspraak maken