Wijkerstraatweg 156
Velsen-Noord
0251 - 22 07 39

Maandag t/m vrijdag
08.00 uur tot 17.30 uur.
Maandag en woensdagavond tot 20.00 uur.

Directe toegang fysiotherapie

Al een aantal jaren heeft U geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut. U kunt nog altijd eerst een afspraak maken bij Uw huisarts, maar U mag ook direkt naar de fysiotherapeut. De huisarts zal geïnformeerd worden door de fysiotherapeut betreffende Uw aanmelding , zo zal de huisarts de centrale rol blijven vervullen in de coördinatie van Uw zorg.

Als U besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan , dan zal deze eerst een screening uitvoeren om te bepalen of fysiotherapeutische behandeling voor U de juiste weg is. Zo niet, dan kan uw fysiotherapeut U doorsturen naar de huisarts. Als er een behandeling overeengekomen is , dan gaat de fysiotherapeut direkt met U aan de gang.

Een uitzondering op deze regel is als er sprake is van een trauma voorafgaand aan de klacht of als het voor U niet mogelijk is voor U om onze praktijk te bereiken en wij bij U aan huis de behandeling uitvoeren. Dan heeft U wel een verwijsbrief nodig. Ook bij een aandoening van de zogenoemde ‘chronische lijst’ heeft U een verwijsbrief nodig.  Bij twijfel kunt U ons bellen.

Afspraak maken